Кадри от жестоката катастрофа в Унгария

8
Българка загина при адския инцидент на магистралата
Българка загина при адския инцидент на магистралата Видео: Нова телевизия

При инцидента са се ударили общо седем превозни средства.

Българка загина при жестока катастрофа на магистрала в Унгария, съобщиха от Външното министерство, предава NOVA.

По непотвърдена информация още десетима наши сънародници са пострадали при инцидента. Те са откарани в болници в Сегед и Мако. Някои от тях са с по-леки наранявания.  

 При инцидента са се ударили общо седем превозни средства, сред които два български микробуса и един пътнически автобус с румънска регистрация, пътуващ  по линията Букурещ - Хамбург. 

По непотвърдена информация именно двата български буса са предизвикали верижната катастрофа.

Десет българи са настанени в болници в Сегед и Мако, това разбрах. Информацията ми е, че те не са имали български документи в тях. Дали са останали в бусовете или просто не са имали такива, не знам. Представили са се като българи. До колкото разбирам повечето са от района на Търговище. 

До момента има информация за петима загинали, сред които и една българка.

Най-малко 15 души са пострадали при инцидента. Сред тях има четирима българи и шестима румънци. Унгарски медии съобщават, че само трима от пострадалите са били хоспитализирани. 

Инцидентът е станал тази сутрин само на километър от границата с Румъния. Очевидци съобщават, че пътят е бил мокър и хлъзгав, а в района на катастрофата е имало гъста мъгла.

Румънските медии съобщават, че няма пострадали пътници в румънския автобус, ранен е само шофьора. Изпратен е друг автобус, който да извози хората до крайната им дестинация.

Магистралата остава затворена, като причините за катастрофата се разследват. Унгарските власти твърдят, че поддържат връзка с българското посолство в страната и ще информират нашите дипломати за самоличността на загиналите и пострадалите, когато тя бъде изяснена.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари