Разбеснелите се мигранти раниха четирима полицаи

1
Главният секретар на МВР предаде подробности от мястото на сблъсъците между мигранти и полицаи
Главният секретар на МВР предаде подробности от мястото на сблъсъците между мигранти и полицаи Видео: Нова телевизия

4-ма полицаи са били ранени при ескалирането на напрежението в харманлийския лагер, като един, от плевенската жандармерия, е ранен в главата, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов, пише Дарик.

По думите му над 40 са задържаните участници в размириците. Костов каза още, че униформените по никакъв начин не са провокирали напрежението. За овладяването му е било използвано  водното оръдие, гумени и халосни патрони. Полицията подозира провокация, планирана за тъмните часове, коментира още главният секретар на МВР.

Майките с деца в регистрационно-примателния център са прибрани в стаите и няма опасност за тях, заяви още Костов. Те не са участвали в размириците. Костов съобщи също, че няма данни за пострадали бежанци.

Пред лагера в Харманли започнаха отново да идват хора от града, стреснати от случващото се. Те са притеснени, че бунтът може да излезе и извън територията на центъра.

В официална позиция от МВР заявяват, че няма ескалиране на напрежението. Сред настанените в Регистрационно-приемателния център в Харманли има епизодични прояви на недоволство. На място са разположени достатъчно полицейски сили, които при необходимост да се намесят и да въдворят ред.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари