Кадри от стаята за мъчения на терористите в Алепо

0
Хората били изтезавани със средновековни методи
Хората били изтезавани със средновековни методи

Снимачен екип на телевизия „Звезда” посети кварталите на сирийския Алепо, напуснати от терористите.

Журналистите и военните, претърсвайки града, намериха безброй доказателства за зверствата, на които бандитите са подлагали мирното население, пише Блиц.

Екстремистите са убили търговец на плодове на прага на дома му. Така те наказали мъжа, защото е искал да напусне града. По думите на съседи, той е бил добър човек, който не правел зло на никого, но те го разстреляли преди четири дни, защото той извел съпругата и четирите си деца от града.
 
Кафене в района Джазмати терористите превърнали в затвор, където измъчвали пленници, като го окачвали на вериги и куки. Хората не само били изтезавани със средновековни методи, но били и грабени.  
 
„Освободихме 15 души. Тях са ги измъчвали, защото на един брат му бил войник, друг пък не си плащал данъците, трети не искал да сътрудничи с „Джебхат ан Нусра””, разказва сирийският войник Мухамед Хамуд.
 
Преди да дойдат терористите Джазмати бил заможен квартал, в който живеели търговци на текстил и трикотаж. Сега вместо рекламни табла на търговците по улиците висят лозунги на екстремистите.  

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари