Кадри от инцидента с русенка, паднала на релсите край булевард "Липник"

0
Възрастна жена се размина на косъм със смъртта на жп линия
Възрастна жена се размина на косъм със смъртта на жп линия Видео: БГНЕС

Възрастна жена оцеля по чудо на жп линия в Русе.

Тя е тръгнала да пресича пред влак, но се е спънала и паднала до релсите. За нейно щастие машинистът е карал бавно и не е ударил пенсионерката, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в 10.05 часа на жп надлеза над бул. "Липник“. 81-годишната русенка е тръгнала да пресича линията, когато насреща й се е задал влакът от Горна Оряховица за Гара разпределителна-Русе. Тъй като районът е известен с многобройните си инциденти, машинистите задължително подават звукови сигнали. Пенсионерката се е стреснала от свирката и от вида на влака и се е спънала, падайки назад. Влакът е карал бавно и е спрял навреме. В противен случай жената можеше да пострада от въздушната струя при преминаването му.

На мястото веднага са извикани „Спешна помощ“ и полиция. Медиците отнесоха жената на ръце до линейката и я закараха за преглед в болницата. Хората в района разказват, че на жп линията стават многобройни инциденти, включително и с фатален край, тъй като мястото е удобно за пресичане напряко за двата хипермаркета в съседство. Въпреки че има забранителни табели, те масово се пренебрегват. Вариантът е да се ползват стълби и да се минава под жп линията, но това затруднява възрастните хора.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари