Кадиров: Да се бием срещу джихадистите за нас ще е празник

1
Според него джихадистите нямат никакъв шанс срещу неговата армия, която е много по-добре обучена
Според него джихадистите нямат никакъв шанс срещу неговата армия, която е много по-добре обучена

Президентът на руската автономия Чечения Рамзан Кадиров поиска разрешение от държавния глава Владимир Путин чеченски войници да се включат в борбата срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

„Поисках да ми разрешат да отидем в Сирия и да участваме в операцията“, каза Кадиров пред руско радио само два дни след началото на въздушните удари на Русия.

„Това не се хвърлени на вятъра думи. През 1999 г., когато Чечения беше окупирана от тези дяволи терористи, ние се заклехме пред Корана, че ще се бием до края на живота си, където и да се намират те“, уточни Кадиров.

Според него джихадистите нямат никакъв шанс срещу неговата армия, която е много по-добре обучена.

„Много добре ги познавам. Ние ги унищожихме в Чечения“, подчерта той. Кадиров обяви, че чеченските войни са готови да заминат в Сирия веднага след разрешението на Путин.

„Все повече доброволци искат да се бият срещу джихадистите. Ако нашата молба бъде удовлетворена, за нас това ще е празник, каза чеченският президент и добави:

„Но решението трябва да се вземе от върховния главнокомандващ Владимир Путин“. Накрая Кадиров съобщи, че днес в Чечения са задържани 3 души за връзки с „Ислямска държава“.

БГНЕС припомня, че 2000 руски граждани се сражават на страната на терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак.

Тези данни са на руските служби, но чуждестранни експерти сочат, че техният брой може и да е по-голям – 5000 бойци, повечето от тях от Чечения.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари