Китай обяви война на „Ислямска държава“

3
С огромната си артилерия, модерно въоръжение и повече от 2 млн. войници, армията на Пекин ще представлява сериозна заплаха за терористите
С огромната си артилерия, модерно въоръжение и повече от 2 млн. войници, армията на Пекин ще представлява сериозна заплаха за терористите

Китай е поредната държава, която обяви война на радикалната групировка „Ислямска държава“, след като екстремистите публично екзекутираха 50-годишен китайски гражданин, пише британският вестник The Daily Express.

Китайските власти реагираха на трагичната новина с обещание да пречупят терористите и да се включат във войната срещу джихадистката организация, действаща основно в държавите от Близкия Изток.

Китай ще засили сътрудничеството с международната общност, решително ще се справи с жестоките терористични операции, които опустошават живота на невинни хора и световния мир и сигурност“, заяви президентът Си Цзинпин.

Последните събития в малийската столица Бамако, където се разигра поредната заложническа криза, отнела живота на 27 души, наляха допълнително масло в огъня, след като стана ясно, че трима китайски служители на железопътна компания са сред загиналите в хотел „Радисън“.

Китайското правителство категорично осъжда тези нечовешки действия и определено ще подведе извършителите под отговорност“, увери председателят на Китайската народна република. 

С огромната си артилерия, модерно въоръжение и повече от 2 млн. войници, армията на Пекин ще представлява сериозна заплаха за терористите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари