Къде затягат мерките заради Омикрон

0
В Гърция въвеждат PCR тест за всички, влизащи в страната, дори притежателите на зелен сертификат
В Гърция въвеждат PCR тест за всички, влизащи в страната, дори притежателите на зелен сертификат

В Гърция въвеждат PCR тест за всички, влизащи в страната, дори притежателите на зелен сертификат

Важна информация за българите, които планират да пътуват към Гърция за празниците. От неделя южната ни съседка ще изисква отрицателен тест, дори и за хората със зелен сертификат, предава NOVA

В страната вече са регистрирани случаи на Омикрон. Заради бързото разпространяване на новия вариант на коронавируса все повече държави въвеждат ограничения за пътувания.

Гърция въвежда PCR тест за всички, които пристигат в страната. Мярката влиза в сила на 19 декември и ще се прилага на всички гранични пунктове на страната. Негативен резултат от PCR тест ще трябва да представят всички, както ваксинирани, така и неваксинирани граждани. В южната ни съседка вече са потвърдени десет случая на заразени с Омикрон. Данните до момента показват, че Омикрон протича по-леко от Делта, но застрашава със сериозен натиск здравната система.

Отново Омикрон и рязкото увеличение на заразените във Великобритания накара Франция да затегне мерките за пристигащи от Острова.

"Ще въведем по границата с Обединеното кралство още по-строг контрол от този, който е в сила в момента", заяви Габриел Атал, говорител на френското правителство.

От събота само хора с много уважителни причини ще могат да пътуват от и до Обединеното кралство. Париж уточнява, че тези причини не включват служебни и туристически цели и призовава французите да отменят пътуванията си до Острова.

"Това е рамката, която ще ни позволи да забавим и намалим максимално пристигането на случаи с вариант Omicron на наша територия. Видяхме, че той се е разпространил значително в Обединеното кралство, а също и в Дания и в други страни. Целта отново е да го забавим колкото е възможно повече и през това време да ваксинираме с подсилваща доза", добави Атал.

Всички пристигащи от Великобритания, включително и ваксинираните, ще трябва да се самоизолират за 7 дни. В случай че дадат отрицателен резултат на тест, направен във Франция, карантината им ще бъде отменена след 48 часа.

Междувременно в Германия беше поставен нов рекорд за брой ваксини срещу COVID за денонощие. В сряда са поставени близо милион и 500 хиляди дози. Предишният рекорд датираше от 9 юни. В Германия е напълно ваксинирано срещу COVID около 70 процента от населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари