Къде ще паркират русенци?

0
ПЛОЩ(АД)
ПЛОЩ(АД) Видео: КИС 13

Някъде около площад „Батенберг” да спират колите си русенци, които имат работа в района. Това отговори кметът на Русе Пламен Стоилов на въпрос на телевизия КИС 13. Припомняме, че заради реконструкцията на площада и новата организация за движение след приключване на ремонта, се премахват местата за паркиране по улица „Александровска” в участъка от площад „Елиас Канети” до историческия музей. Според кмета на Русе, нямало проблем с паркирането, тъй като на 50-100 метра оттам имало много свободни места.

Да предположим, че имате работа в района около площад Батенберг и някакси успеете да се доберете с колата си дотам. За да си свършете работата обаче, трябва да слезете от колата, за предпочитане не в движение. За целта трябва да паркирате някъде или да я оставите за 10-ина минути. Наша проверка установи, че на практика в нормален делничен ден е невъзможно да намерите място за паркиране в района, освен ако не сте голям късметлия. Сега около площад Батенберг се строи. Дори след приключване на ремонтните дейности, обаче, няма да има къде да се паркира, просто защото там където е възможно, ще бъде забранено. Тъй като автомобилният поток в района е постоянен, той няма да спре, дори е възможно да се увеличи, а с него и нарушенията. Кметът има решение и за този проблем.

Според Пламен Стоилов най-рано към края на следващата година ще може да се използва подземният 60-местен паркинг на доходното здание. За сведение растоянието до историческия музей е около 700 метра. Ако случайно пък намерите място за паркиране около площад Батенберг, а топлите празници се превърнат в мокри, съществува реалната опасност, ако ви подмине паякът, това да не направи снегоринът. Което пък ще е безплатно.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари