Къде е най-голямото коледно дърво в Европа?

0
Коледните дръвчета са неотменна част от празниците в много страни по света
Коледните дръвчета са неотменна част от празниците в много страни по света Видео: БНТ

Кое е най-голямото и най-скъпото дърво в Европа?

Коледните дръвчета са неотменна част от празниците в много страни по света. В началото на декември хиляди хора идват на площад "Свети Петър" във Ватикана, за да присъстват на запалването на светлините на коледното дърво. То представлява ела, висока 21 метра, докарана от Северна Италия. Тази традиция е започната от папа Йоан Павел Втори през 1982 година, разказва БНТ.

Тази година събитието бе съпътствано и от откриването на скулптура, изобразяваща библейска сцена и направена от 700 тона венециански пясък. Автори на пясъчните фигури са художници от САЩ, Холандия, Русия и Чехия.

А най-голямото коледно дърво в Италия се намира в град Губио. То е колкото цяла планина и се състои от 8,5 километра лампички. Традицията да се очертае коледно дърво по този начин датира от 1981 г. и е включена в Рекордите на Гинес.

Най-скъпото коледно дърво в Европа е в Мюнхен. Защото е от злато. За направата му са били използвани 63 килограма чисто злато. Златното коледно дърво е високо три метра и не е изненада, че е под 24-часова охрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари