Кабинетът започва преговори с концесионерите за евтини плажни чадъри

0
Концесионната такса за пясъчната ивица ще бъде намалена със същия процент
Концесионната такса за пясъчната ивица ще бъде намалена със същия процент Снимка: iStock

Концесионната такса за пясъчната ивица ще бъде намалена със същия процент

Правителството реши да предложи на концесионерите на морски плажове да намалят размера на единичните цени на чадърите и шезлонгите за предстоящия летен сезон.

Предложението за намаление на цените е спрямо максималните цени по договор. Ако пък такива не са определени - спрямо предлаганите цени през 2019 г., съобразно което намаление се предлага намаляване на размера на концесионното им възнаграждение или плащане.

Концесионерите, които желаят да приемат предложението, трябва да намалят цените на плажните принадлежности между 50% и 100%, вследствие на което концесионното им възнаграждение или плащане ще бъде намалено с процент, равен на изложения от тях в изрично уведомление до министъра на туризма.

Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма, в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Намаляването на концесионното възнаграждение или плащане, извършено в съответствие с намалението на цените на плажните принадлежности, ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври 2021 г. концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените с допълнителното споразумение и в случай че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение, поясняват от МС.

Намаленият размер на концесионно възнаграждение или плащане за тази година трябва да бъде заплатен от съответния концесионер до 30 ноември 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари