Кабинетът камикадзе на Николай Василев отваря път за следващ вариант

0
С 64 депутата кабинета на България не може да се реди в кабинета му в 7/8, а в Парламента
С 64 депутата кабинета на България не може да се реди в кабинета му в 7/8, а в Парламента Снимка: БГНЕС

Коментар на Илиан Василев

Очевидно, това е била идеята на кабинета камикадзе на Николай Василев, за да може да се отвори път за следващ вариант докато нещо се приеме. Вероятно в този нов кабинет ще има отчетени някои пожелания, от служебния кабинет. Вероятно отказалите ще са съгласили.

Но пак Трифонов не разбира къде е сгрешил, макар че очевидно копира поведението проба и грешка на Борисов. Еднолично не може да реши темата с това кой да бъде премиер и кой да бъде министър, но безспорно има право да предложи вариант като тема за разговор. Преди това трябват разговори не за порции и министри, а за политиките, за стратегиите, за видимата и невидима част. Защото отказът му да преговаря с другите протестни партии дублира поведението на Борисов на всяка цена да държи десните партии от възможност да влияят върху властта. Този път обаче мандатът им е протеста, не от задкулисието.

Аз пак ще бъда против - без преговори, без информация, без политики. Повтарям, Слави като първа партия има право на инициатива и на вариант на кабинет.

Но ще продължи да потъва ако утре пак предложи "готов" вариант за кабинет, неразбирайки логиката на политическия процес - тя не е в полза на партиите и политици, а на хората, за да могат те знаят кой и къде ги води.

То е ясно, че ако включи известни имена на министри от служебния кабинет /Петков, Василев/, ще увеличи "сексапила" на кабинета, но това пак не значи нищо - ако между "приемливите" министри, не се прокраднат спорни министри, точно като компромис между хората зад Слави и тези на президента.

С 64 депутата кабинета на България не може да се реди в кабинета му в 7/8, а в Парламента.

Дано да греша, но едва ли.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари