Кабинетът и туристическият бранш стартират диалог за допълнително изсветляване на бизнеса

0
Това беше договорено на среща на Николай Денков с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес
Това беше договорено на среща на Николай Денков с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес Снимка: Министерски съвет

Това беше договорено на днешната среща на министър-председателя акад. Николай Денков с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес

Правителството и туристическият сектор стартират активен диалог за допълнително изсветляване на бизнеса.

Министерството на туризма съвместно с представители на бранша и Министерството на финансите ще изработят конкретни мерки, които да гарантират, че добросъвестните хотелиери и ресторантьори, които градят имиджа на България като туристическа дестинация, няма да страдат от нелоялна конкуренция поради порочни практики. След като се оформят предложенията, ще бъдат обсъдени и при постигнато съгласие ще се изготви споразумение между правителството и сектора.

Това беше договорено на днешната среща на министър-председателя акад. Николай Денков с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В разговора участваха също министърът на туризма Зарица Динкова и министърът на финансите Асен Василев. В хода на срещата от бранша споделиха редица проблеми, трупани с години, които им пречат да работят спокойно. „Най-големият потенциал за подобряване е там, където са най-големите проблеми. Ако предложите решения, които са смислени, ще ги обсъдим и ще ги реализираме“, заяви премиерът акад. Денков.

Министър-председателят подчерта, че ефективни действия могат да бъдат реализирани много по-успешно с подкрепата на бранша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари