Кабинетът "Главчев" полага клетва пред Народното събрание

0
Следва церемония по приемственост в изпълнителната власт в Министерския съвет
Следва церемония по приемственост в изпълнителната власт в Министерския съвет Снимка: БТА

Следва церемония по приемственост в изпълнителната власт в Министерския съвет

Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои днес в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Тя ще бъде в Гранитната зала. Предвидено е церемонията да започне, след като членовете на служебния кабинет положат клетва в Народното събрание. След церемонията в Министерски съвет ще последват церемонии по предаване на властта и в министерствата, информира БТА.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика извънредно заседание на парламента от 09:00 ч, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Разпореждането е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията. В дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента.

Предложеният от президента Румен Радев за служебен премиер Димитър Главчев предложи проект на структура и състав на служебен кабинет на 5 април. Това стана в сградата на президентството в присъствието на държавния глава Румен Радев и представители на парламентарно представените политически сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Точен
    Всички в парламента дават клетва да служат на народа .всички не испалняват дадената клетва и съответно трябва да бъдат съдени за това .
  • 8
    1
    русенец
    Кълнете се днес, пък ние ще ви кълнем по-късно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари