Кабинетът гласува актуализацията на бюджета

1
Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете в началото на следващата година
Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете в началото на следващата година Снимка: Dunavmost

Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете в началото на следващата година

Кабинетът ще гласува актуализацията на бюджета, предава NOVA. Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете в началото на следващата година. Като параметри в новата план-сметка са заложени разходите за пенсии догодина да са над 21 милиарда лева, като почти половината от парите ще бъдат осигурени от държавния бюджет.

Минималната пенсия за стаж и възраст ще бъде почти 581 лв., а максималната остава 3400 лв. За сметка на това обаче и минималният, и максималният осигурителен доход ще се увеличат.

Без промяна остават обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете през втората година. Предвижда се работодателите да плащат първите два, а не първите три дни от болничните.

В неделя от ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят бюджета, но имат условие - да се заложат техните предложения за повече пари за общините и заплашиха с избори, вместо с ротация. От опозицията – „Възраждане”, БСП и „Има такъв народ” са категорични, че няма да подкрепят бюджета в понеделник. Днес започват и обсъжданията на бюджета за догодина между синдикати и работодатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари