Известен германски алпинист изчезна на Хималаите

1
Това е станало след като същия ден той е изкачил третия по височина връх в света без да използва допълнителен кислород
Това е станало след като същия ден той е изкачил третия по височина връх в света без да използва допълнителен кислород

Това е станало след като същия ден той е изкачил третия по височина връх в света без да използва допълнителен кислород

Известен алпинист от Германия е изчезнал под връх Канчендзьонга (8586 м) в източен Непал, казаха източници от базовия лагер, съобщава вестник Телеграф.

Луис Щицингер, ръководител на експедицията на германския оператор Amical Alpin е без контакт с базовия лагер от 25 май, на височина коло 8500 м. Това е станало след като същия ден той е изкачил третия по височина връх в света без да използва допълнителен кислород. Според Танесвар Гурагай, генерален мениджър на Seven Summit Трекс вече е започнала издирвателна мисия за издирването на изчезналия алпинист. За последно Луис е видян да се спуска на около 8500 м. Луис заедно с Адриан Ласа, Вадим Друеле, Ребеке Зефланд, Хи Юинг, Валдемар Ковалевски, Флоуер Вайта, Пемба Шерма, Нури Шерпа, Чепал Шерпа, Чиринг Боте и Анд Тенджи Шерпа бяха на върха на 25 май.

Официално сертифициран планински и ски водач Луис е роден във Фюсем през 1968 г. и изкачва планините от дете. Той е един от най-активните алпинисти в Германия от много години, като успешно е изкачил много планини без допълнителен кислород. Луис се е спускал със ски от Гашербрум II (8035 м). Той също така е изкачил още Нанга Парбат (8125 м), Броуд Пик (8051 м), К2 (8611 м), Манаслу (8163 м), Шиша Пангма (8027 м) и северната стена на Пик Ленин (7134 м).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    А-а-а-а-а,
    Този пишман алпинист не е изчезнал! Там си е, просто си седи на хладно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари