Извънредно заседание на Комисията по Екология заради завод на Красимир Даков

6
Три са потенциалните източници на замърсявания от завода за латексови продукти
Три са потенциалните източници на замърсявания от завода за латексови продукти

Постоянната комисия по Екология към Общински съвет – Русе ще заседава извънредно.

А причината е изнесената в местни медии информация относно завода за производство на балони, ръкавици и презервативи „ДД Логистика“ ЕООД с едноличен собственик Красимир Даков и управител Борислав Даков.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е категоричен, че разминаванията между РИОСВ, Община Русе и дружеството с инвестиционни намерения „ДД Логистика“ по отношение на изграждането на инсталация за производство на няколко вида латексови продукти, трябва да бъдат проверени относно тяхната законосъобразност, а действията да бъдат „максимално бързи“.

Пазарджиев настоява общинските съветници, членове на комисията по Екология, да установят всички възможни причини, които биха довели до замърсяване на околната среда и атмосферния въздух, а след това те да бъдат описани като официално становище. Това е в правомощията на комисията.

Очаква се изпълнителният директор на „ДД Логистика“ да премине процедура по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), а след това Регионалната инспекция да вземе решение дали може да се справи с потенциалните източници на замърсявания, които според публикации в медиите, поне на този етап, са три.

На предстоящото извънредно заседание ще бъде поканен и директорът на РИОСВРусе Анатоли Станев, който ще има възможност да обясни защо всички документи, свързани с дружеството „ДД Логистика“, са подписвани само и единствено по времето, когато той е бил в отпуск или командировка.

Извънредното заседание на постоянната комисия по Екология ще се проведе на 25 октомври, понеделник, от 16 часа, в Заседателната зала в сградата на Община Русе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук