Извънредно положение в САЩ: Влак разля разтопена сяра

0
Властите призоваха жителите на близките общини да се евакуират
Властите призоваха жителите на близките общини да се евакуират

Властите призоваха жителите на близките общини да се евакуират

Влак с повече от 15 вагона дерайлира в южния американски щат Кентъки, като разля разтопена сяра и предизвика пожар. Властите призоваха жителите на близките общини да се евакуират, съобщава Barron`s., предаде Фокус.

CSX, транспортната компания, която експлоатира влака, е заявила, че два от най-малко 16-те засегнати вагона са превозвали разтопена сяра.

Специализирано оборудване е използвано за наблюдение на въздуха за наличие на серен диоксид, токсичен газ, който се отделя при горене на разтопена сяра.

Губернаторът Анди Бешир обяви извънредно положение след инцидента.

"Усилията за реагиране на инцидента продължават, а местните власти насърчават хората в град Ливингстън да се евакуират", се посочва в изявление на кабинета на губернатора, който призовава местните жители да не навлизат в района.

Катастрофата идва на фона на засилено наблюдение на железопътните товарни превозвачи, след като влак дерайлира в среднозападния щат Охайо по-рано тази пролет, разливайки повече от един милион галона токсични химикали, включително известен канцерогенен винилхлорид, във въздуха, почвата и водните пътища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари