Извънредно: Брифинг за ситуацията около коронавируса в Русе

5
Пенчо Милков: Правим това, което се изисква от нас от държавата, без да всяваме паника
Пенчо Милков: Правим това, което се изисква от нас от държавата, без да всяваме паника Видео: Русе Медиа

„Към настоящия момент няма нужда от паника и от притеснение от страна на жителите на Русенска област във връзка със заболяването коронавирус. Всички проби за момента са отрицателни“, заяви областният управител Галин Григоров на извънредния брифинг, който проведе заедно с кмета Пенчо Милков.

Необходимият контрол спрямо хората, които са поставени под доброволна карантина, се осъществя стриктно, проверяват се и всички, които влизат в България през Дунав мост. Очаква се заповедта на Министерски съвет, в която ще бъдат конкретизирани новите мерки, за да се допусне разпространението на заболяването, предаде Русе Медиа.

Кметът Пенчо Милков обясни, че обстановката се следи постоянно. Всички предвидени събития за днес са отменени, включително и тренировъчните. „Правим това, което се изисква от нас от държавата, без да всяваме паника” каза Милков.

Решението за отмяна или отлагане на Международният музикален фестивал „Мартенски музикални дни“ ще бъде взето окончателно утре по време на заседанието на Областния оперативен щаб във връзка с коронавируса. Сумата, която е изразходена към момента за събитието, е над 300 000 лева.

Желанието на общината е фестивалът да се отложи във времето, а не да се отмени изобщо през 2020 г. 

„Договорите с изпълнителите са сключени, надеждата за нас е, при евентуална невъзможност да се осъществи през март, фестивалът да бъде отложен, а не да се анулира за годината”, заяви Пенчо Милков. Той поясни, че е възложил на екипа да води разговори с изпълнителите в такава насока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари