Извънредна ситуация, отровена ли е Марица

2
Спряно е водоподаването на около 50 села на юг от Димитровград по поречието на река Марица, докато не излязат резултатите от пробите от питейната вода
Спряно е водоподаването на около 50 села на юг от Димитровград по поречието на река Марица, докато не излязат резултатите от пробите от питейната вода Видео: NOVA

За извънредна ситуация заради предполагаемо замърсяване на канал, отвеждащ вода в река Марица, съобщава NOVA

В Димитровград заседава кризисен щаб, към който се присъедини и директорът на главна дирекция "Пожарна безопасност" Николай Николов.

В късния следобед са умрели 28 крави, след като са пили от отходен канал на промишлено предприятие. Веднага на място са изпратени екипи да вземат проби от водата. По течението на реката няма умряла риба, което сочи, че замърсяването вероятно бързо се е разсеяло.

Спряно е водоподаването към над 50 села на юг от Димитровград по поречието на река Марица, докато не излязат резултатите от пробите от питейната вода. Става въпрос за общините Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград.

"Включили сме системата за ранно оповестяване на населението. Към този момент РИОСВ взимат проби. Всички общини по поречието на река Марица са уведомени. Спряно е водоподаването към всички поради евентуално замърсяване. Не сме сигурни, за това взимаме превантивни мерки", обясни областният управител на Хасково Стефка Здравкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари