Изслушват четирима министри по време на парламентарния контрол

0
В дневния ред е продължението на първото четене на законопроекта за Българската народна банка
В дневния ред е продължението на първото четене на законопроекта за Българската народна банка Снимка: Народно събрание / архив

В дневния ред е продължението на първото четене на законопроекта за Българската народна банка

Четирима министри ще отговарят на въпроси и питания на депутати в рамките на днешния редовен парламентарен контрол, според публикуваната програма на сайта на Народното събрание.

Това са министърът на здравеопазването Христо Хинков, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Заседанието на Народното събрание е от 9:00 часа, а редовният парламентарен контрол започва в 11:00 часа.

В дневния ред е продължението на първото четене на законопроекта за Българската народна банка. Вчера депутатите започнаха дискусията по законопроекта, но не я приключиха заради изчерпване на пленарното време. Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че разискванията ще продължат на друго заседание.

Със законопроекта за БНБ се цели обезпечаването на правната интеграция на българската централна банка в Евросистемата при въвеждане на еврото като парична единица на страната ни. Предвижда се новият закон за БНБ да влезе в сила от деня, посочен в Решение на Съвета на Европейския съюз за приемането на еврото от България.

Ако законопроектът за БНБ не се приеме, това означава блокиране на присъединяването на България към еврозоната, коментира вчера управителят на БНБ Димитър Радев в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари