Изследват за коронавирус 670 служители на текстилна фабрика в Ямбол

0
Няма настанени в болнично заведение, в почивните дни е била извършена пълна дезинфекция на цеховете
Няма настанени в болнично заведение, в почивните дни е била извършена пълна дезинфекция на цеховете

След 10 доказани случая за COVID-19 в текстилната фабрика на фирма „Миролио“ – Ямбол ръководството е решило да направи PCR-тестове на всички 670 служители там, съобщиха от РЗИ в града

Първите два случая са от началото на септември, едната от жените се оказала контактна, другата сама е потърсила помощ след като забелязала симптомите.Констатираните до 10 септември 10 случая са на 9 жени и 1 мъж от една съща смяна на един от цеховете, те са на възраст от 29 до 56 години. Почти всички са от града, двама са от съседно село Козарево. Няма настанени в болнично заведение, в почивните дни е била извършена пълна дезинфекция на цеховете, коментира д-р Радостина Колева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ- Ямбол, пише Монитор.

В Ямболска област има трима новозаразени през изминалото денонощие:жена на 57 г. от Ямбол, която е постъпила в болница, жена на 44 г. от Елхово и мъж на 31 г. от Ямбол, които са оставени на домашно лечение. В болницата има общо 8 пациенти с коронавирус, няма в интензивното отделение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари