Изродиха по спешност бебето на катастрофиралата жена

0
35-годишната Таня пострада в автобусна катастрофа снощи
35-годишната Таня пострада в автобусна катастрофа снощи Снимка: btv.bg

От болницата в Монтана съобщиха нови подробности за състоянието на 35-годишната Таня Кенова от Ружинци, която е сред пострадалите от тежката катастрофа край село Смоляновци.

Жената била бременна в осмия месец и се наложило докторите спешно да извадят бебето. "Малкото момченце е с тегло 2 600 грама и вече е добре", заяви шефката на неонатологията в МБАЛ „д-р Стамен Илиев“ д-р Антонета Блажева, предаде BulNews.

Вече диша сам. Има си и име – Цветелин, кръстен е на баща си. Ние в болницата си го бяхме нарекли Георги, защото се появи в навечерието на Гергьовден, но родителите са имали планове и нашият герой взе името на татко си”, допълни д-р Блажева. В момента малкият Цветелин преминава през прегледи, за да бъдат сигурни докторите, че е добре, успокоиха от болницата.

Момченцето е дошло на бял свят с помощта на д-р Захари Николов и целия екип на акушеро-гинекологичното отделение, който бил повикан по спешност в сряда през нощта. Майката е стабилна, като това е първата й рожба. В момента усилията на медиците са насочени към нея.

Таня Кенова живее във видинското село Ружинци. Жената има висше икономическо образование. Прибирала се е вкъщи за празниците, но решила да пътува по-рано, защото обикновено в петък в автобуса нямало места. Планирала да роди към края на май в болницата във Враца, но съдбата решила друго.

„Трагедията е голяма, но все пак малкият Цветелин ни кара да се усмихваме”, коментират лекарите от монтанската болница.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари