Израелски министър: Докато заложниците не бъдат освободени, Газа няма да получава дори вода

2
Около 150 души са отвлечени в Ивицата Газа
Около 150 души са отвлечени в Ивицата Газа

Около 150 души са отвлечени в Ивицата Газа

Израелският министър на енергетиката Израел Кац заяви днес, че страната му няма да разреши основни ресурси или хуманитарна помощ за Газа, докато "Хамас" не освободи отвлечените през уикенда при изненадващото нападение, предаде АФП, цитирана от БНР.

"Хуманитарна помощ за Газа? Електричеството няма да бъде пуснато, нито водата, нито автомобилно гориво ще влезе, докато израелските заложници не бъдат върнати у дома", каза той.

Около 150 израелци, чужденци и хора с двойно гражданство са отвлечени в Ивицата Газа от бойци на радикалното палестинско движение "Хамас" при атаката на 7 октомври, в резултат на която бяха убити над 1200 души в израелски селища край Ивицата Газа.

В отговор Израел започна военна кампания срещу "Хамас" в Газа, убивайки около 1200 души.

През последните дни бе обявена пълна блокада на палестинската територия, което означава спиране на водата, на електричеството и на доставките на гориво. Единствената ТЕЦ на палестинците спря да работи в сряда заради липса на гориво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    ванчо бре,
    Израел е създаден с резолюция на ООН с отредена територия от 14 000 кв. км! Сега територията на Израел е 22 145 кв. км, те какво родили са си земя, купили са, или....?!? А ванчо?!?
  • 1
    7
    ето пример - коментар 6
    Човека побърза да докаже, че е по-тъп и от собственото си лайно и доказа, че оригиналния ми коментар (номер 5) е истина и че наистина има такива идиоти, които вярват на тези неща.
  • -7
    6
    Ванка с танка
    Долните руски мърши все още стоят в Европа.Що като не ви харесва не сте в Русия, Северна Корея, ПАЛЕСТИНА.Акъл давате кой какъв е.Ебал съм ви и тъпите ватенки,и вие носихте свобода на Източна Европа а сега никой не ви иска и обиача.Ебал съм ви в идиотите,нямам нищо руско,не искам да имам и дай боже никога да няма .Слава Европа,Слава Украйна,Слава на НАТО
  • 3
    5
    вуъ238434у8т
    Ще стане така че ще убият заложниците и тогава всичко свършва. Аз честно казано няма съчувствие към заложниците, като се има предвид че по-голямата част са чужденци, които са глупави, имат пари и им е скучно и се чудят по какви "екзотични" места да ходят и с какви глупости да се занимават и сами се навират между шамарите. Как да имам съчувствие за такива олигофрени, които буквално си го просят. А евреите знаят че не са прави и продължават да ги ръчкат палестинците и да се гаврят с тях. Нито ги убиват до крак веднъж завинаги, нито сключват перманентен мир с тях и им дават половината територия и да се приключва. Евреите са нагли и искат да си имат тортата цяла и да са я изяли в същото време. Как да имам съчувствие към такава човешка измет? Само олигофрени защитават боклуци като израел и украйна.
  • 3
    4
    Симон
    А бе,кака вода бе,каква храна,избивай масирано и да се заличат тези мрьсни ,прости боклуци,да се махат,да ги няма,евреите са по умни,хитри, креативни,работливи!!!Построили са си приказна дьржава!Мощни и силни са!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари