Израелската армия: Започнахме сухопътни набези в Газа

2
Въздушните удари продължават
Въздушните удари продължават Снимка: ЕPA / БГНЕС

Въздушните удари продължават

Израелските въоръжени сили заявиха, че техни сухопътни сили са започнали ограничени набези в Ивицата Газа в неделя вечерта, за да се сражават срещу палестински бойци, предава БТА. Въздушните удари пък били съсредоточени на места, където се събирали бойци на "Хамас".

Въоръжените сили са потвърдили, че заложниците, взети от "Хамас", са 222-ма, каза говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

Въоръженото крило на "Хамас" - Бригади "Изедин Ал Касам", също съобщи, че негови бойци са влезли в сблъсък с израелски сили в Ивицата Газа и са се върнали в базата си, след като "унищожили израелско военно оборудване".

В изявление на палестинската групировка се казва, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа, източно от град Хан Юнис. "Бойци влязоха в сблъсък с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се оттеглят, след което се завърнаха успешно в базата си", се казва още в изявлението.

Агенция "Ройтерс" отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на запитване за евентуално унищоженото израелско военно оборудване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    Абе...
    Щом тук драскат хора къде не са ходили в казарма 2/3 години....Какво да кажем? Не знам ....... Изказват се като съвременници на Интифадата,Бен Гурион,Голда Майер и сякаш са участвали в тридневната война срещу Насър в Египет като създатели на първопричините и носители на резултати от едни причинно следствени връзки.Я най добре ставайте съсобственици на Суецки Канал.На всеки кораб по 1 долар за чорба.
  • 1
    13
    Stoian
    Евреите се изложиха,много,армията и. От хлапаци,20,24,годишни деца,ужас,те са без опит, изплашени,зле им се пише на евреите!!
  • 2
    12
    що не ревета за санкции бре?!?
    „Най-малко 5087 палестинци, в това число 2055 деца, са убити при израелски въздушни удари в ивицата Газа от 7 октомври насам, съобщи днес министерството на здравеопазването в Газа, цитирано от Ройтерс. Ранените са вече 15 273, допълни то. Само за последното денонощие при израелски удари са загинали 436 палестинци, като 182 от тях са деца.“ Колко са цивилните жертви за две години в Украйна?!? Колко са украинските деца?!? Онова било геноцид, а това какво е?!?
  • -2
    11
    до 10
    Аман с твоите аргументи, бе педал! Кажи нещо по статията, стига си коментирал другите като махленска клюкарка! Ти НЯКАКВО МНЕНИЕ И МИСЛЕНЕ ИМАШ ЛИ?:) Дейба и таксиджията, дейба!
  • 4
    10
    нда,
    Пада нивото на Дунав мост, щом тука почнаха да пишат от Селеметя и Тракцията! Прекрасен спор се получава с тях, аргументи нула, простотии и псувни на кило! Ама какво да правиш такъв мат'рял е останал в града!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари