Израел зачеркна Грета Тунберг от учебниците

0
Миналия петък Тунберг публично се изказа в подкрепа на палестинците и проведе митинг в подкрепа на Палестина и Ивицата Газа
Миналия петък Тунберг публично се изказа в подкрепа на палестинците и проведе митинг в подкрепа на Палестина и Ивицата Газа Снимка: ЕПА / БГНЕС

Миналия петък Тунберг публично се изказа в подкрепа на палестинците и проведе митинг в подкрепа на Палестина и Ивицата Газа

Министерството на образованието на Израел взе решение за премахване на училищните материали, в които се споменава шведската екоактивистка Грета Тунберг, съобщава порталът Ynet, като пояснява, че причината е позицията ѝ в подкрепа на палестинците и Ивицата Газа, предаде Фокус.

"Тази позиция я лишава от правото да бъде пример по отношение на морални и образователни ценности и тя вече не може да служи като модел за подражание и образование за израелските ученици“, се казва в съобщение от ведомството, цитирано от медията.

Миналия петък Тунберг публично се изказа в подкрепа на палестинците и проведе митинг в подкрепа на Палестина и Ивицата Газа. На страницата си в социалната мрежа Х (преди Twitter) тя изрази мнение, че "светът трябва да се изкаже и да призове за незабавно прекратяване на огъня, справедливост и свобода за палестинците и всички засегнати цивилни" след ескалацията на ситуацията в Ивицата Газа.

През 2023 година Грета Тунберг и нейното движение Fridays for Future бяха номинирани за Нобелова награда за мир за четвърти път. Тунберг стана известна след речта си в ООН през септември 2019 година, която предизвика голям обществен отзвук. На срещата на върха за климата активистката упрекна световните лидери, че не правят достатъчно за борба със замърсяването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Образователно Министерство
    Нашето министерство на образованието ако имаше и капка желание за патриотизъм,от учебниците нямаше да слизат възрожденците и за пример щяха дъ бъдат "Еври Дей".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари