Израел пробва да пробие руската система за противовъздушна отбрана

0
Израел дискретно изпробва начини да преодолее модерна система за противовъздушна отбрана
Израел дискретно изпробва начини да преодолее модерна система за противовъздушна отбрана

Израел дискретно изпробва начини да преодолее модерна система за противовъздушна отбрана, инсталирана от Русия в Близкия изток и способна да ограничи възможността му да нанася удари в Сирия или Иран, заявиха военни и дипломатически източници, цитирани от Ройтерс.

Източниците, пожелали анонимност, казаха, че руска система за ПВО С-300, продадена на Кипър преди 18 години, но разположена сега на гръцкия остров Крит, е била задействана по време на съвместни учения на гръцките и израелските военновъздушни сили през април-май тази година, предаде FBR.bg

Задействането на системата е позволило на израелски военни самолети да изпробват как работи нейният механизъм за автоматично проследяване на избрани цели, да съберат данни за мощния й радар и да проучат как той може да бъде неутрализиран или заблуден.

Един от източниците каза, че Гърция е организирала такова учение по искане на САЩ - главния съюзник на Израел - поне веднъж през последната година. Не е ясно дали Израел е споделил получената информация със свои съюзници.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари