Израел нанесе въздушни удари в Ливан

1
Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по района на Одайсех
Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по района на Одайсех Снимка: АП / БТА

Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по района на Одайсех

Израелската армия атакува отново позиции проиранското шиитско движение Хизбула в Ливан, съобщи тя, без да даде повече подробности, предаде ДПА.

Някои снаряди са паднали по краищата на открити полета близо до границата, казаха ливански източници от областта на сигурността.

Преди това израелската армия съобщи, че "терористи" са изстреляли от Ливан противотанкова ракета по израелски пограничен район. Въоръжените сили на Израел отговорили с артилерийски огън. Атакувана е и терористична инфраструктура на Хизбула, добави израелската армия.

След нападението на палестинската ислямистка организация "Хамас" срещу Израел и израелските контраатаки срещу ивицата Газа, по израелско-ливанската граница редовно има инциденти, което буди опасения, че е възможно да се стигне до още по-голямо покачване на напрежението, отбелязва ДПА.

При боевете през последните дни загинаха 13 бойци на Хизбула, съобщи пресслужбата на организацията.

По-рано ливанската телевизия "Ал Маядин" съобщи, че Израел е нанесъл въздушни удари по две села в Южен Ливан в ранните часове на днешния ден, предаде Ройтерс.

Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по района на Одайсех, добави телевизионният канал, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Sтанко
    Думичката "терорист", стана много модерно в последно време. Ако се върнем в нашата история, то хайдутите, ятаците, партизаните и всички борещи се за различно са в града тетотизъм. Може би всички, които воюват от "грешната" страна са тетористи???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари