Израел евакуира 28 населени места близо до Ливан

0
В последните дни между Израел и ливанската групировка ''Хизбула'' има размяна на огън
В последните дни между Израел и ливанската групировка ''Хизбула'' има размяна на огън Снимка: bTV / стоп кадър

В последните дни между Израел и ливанската групировка ''Хизбула'' има размяна на огън

Израелското правителство нареди в понеделник евакуацията на 28 населени места в Северен Израел на два километра от границата с Ливан.

„Прилагането на плана беше одобрено от министъра на отбраната Йоав Галант“, се казва в съвместно изявление на Министерството на отбраната на Израел и отбранителните сили, цитирано от bTV.

„Преди малко Северното командване информира ръководителите на местните власти за решение. Планът ще се изпълнява от ръководителите на местните общини, Министерството на вътрешните работи и Националния орган за управление при извънредни ситуации на Министерството на отбраната”, добавят от израелското правителство.

28-те населени места, включени в плана, са: Гаджар, Дишон, Ювал, Маргалиот, Метула, Авивим, Довев, Маян Барич, Бараам, Манара, Йифта, Малкиа, Мисгав Ам, Йирон, Дафна, Араб ал Арамше, Шломи, Нетууа, Йаара, Щула, Матат, Зариит, Шомера, Бетзет, Адамит, Рош На Никрам, Ханита и Кфар Гилади.

Новината за евакуацията идва на фона на размяна на огън на границата между Израел и членове на ливанската въоръжена групировкаХизбула”. В неделя израелски самолети удариха военни цели на “Хизбула” в Ливан в отговор на девет ракети, изстреляни от Ливан към израелска територия по-рано през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари