Изпращаме наши топ геймъри на световното по електронни спортове в Бали

0
Зрителите в световен мащаб са 472 милиона, което е повече от популярни спортове като футбола
Зрителите в световен мащаб са 472 милиона, което е повече от популярни спортове като футбола Снимка: Shutterstock

Зрителите в световен мащаб са 472 милиона, което е повече от популярни спортове като футбола

България изпраща национален отбор на Световното първенство по електронни спортове в Бали. Повече подробности по темата разказаха в интервю по БНР Радослав Христов - национал и състезател по е-футбол на клуб "MD Games", Александър Николов - мениджър на отбор по "DotA 2 - FMP Games" и Никола Вапцаров - президент на Българската национална федерация по електронни спортове.

По думите на Радослав Христов, в Европа повечето играчи си изкарват прехраната от електронни спортове и нивото там е много високо.

"Ние за първи път направихме крачка към международната федерация с цел именно да се помогне за сплотяване и организиране на гейминг обществото в България. През годините е имало страхотни играчи, които играят или в български или в чужди отбори, но досега това по никакъв начин не е било вкарано в една обща система", коментира Никола Вапцаров.

Той допълни, че идеята на федерацията е да се обединят всички играчи и хора, които имат тежест в този бранш, за да може да се печелят титли. Освен това каза, че електронните спортове обхващат много голяма група хора, а наградните фондове са доста сериозни.

По думите на Александър Николов, електронният играч трябва да притежава всичко, което притежава един спортист, като например физическата култура. Те споделиха, че 2022 г. е Европейската година на младежта, но Министерството на спорта не проявява интерес към федерацията, но от БОК са откликнали на молбата за членство и в момента тече диалог.

Александър Николов каза, че на фона на цялостното състояние на българския спорт се намират спонсори, а зрителите в световен мащаб са 472 млн., което е повече от популярни спортове като футбола.

Приходите от стрийминг на електронни спортове са над 1 млрд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари