Изписан пациент в Севастопол - 70% от белите му дробове са бяло петно

0
Колко белодробна тъкан ще бъде възстановена не е ясно
Колко белодробна тъкан ще бъде възстановена не е ясно

Първият хоспитализиран пациент с диагноза коронавирус в Севастопол е бил изписан, но е запазил само 30% от белите си дробове заяви губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев, цитиран от РИА Новости.

В Русия има над 32 хиляди заразени с COVID-19.

До петък в Севастопол бяха потвърдени 12 случая на коронавирусна инфекция, изписани са петима души. Общият режим на самоизолация за предотвратяване на разпространението на коронавирусa в Севастопол е удължен до 30 април. "Днес беше изписан петият болен с коронавирус, той беше един от първите петима хоспитализирани. Днес той напусна болницата. 70% от белите дробове са бяло петно, тоест останаха 30%. Да, ще има регенерация, но не е ясно колко ще се случи. Той всъщност е първият хоспитализиран “, каза Развожаев по местен ТВ канала, без да уточнява възрастта и пола на пациента. Той каза, че пациентът е бил в болницата от няколко седмици, включително на ръба да се свърже с вентилатор. Лекарите се консултираха с Москва относно лечението му, каза действащият губернатор.

"Тестовете показаха, че в тялото му няма коронавирус, пробите бяха отрицателни. Това е състоянието, в което човекът беше изписан. Всъщност това е инвалидност. Колко белодробна тъкан ще бъде възстановена не е ясно, но е много трудно ... Това е вирус, който може да причини много сериозни вреди на организма", каза Развожаев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари