Изоставането от руските сили по тежки оръжия и артилерия в Украйна се усеща много силно

0
За преодоляването на неравнопоставеността Запада трябвало да прати на Украйна още оръжия
За преодоляването на неравнопоставеността Запада трябвало да прати на Украйна още оръжия Снимка: Carsten Rehder / DPA

За преодоляването на неравнопоставеността Запада трябвало да прати на Украйна още оръжия

"Броят на руските тежки оръдия е осем пъти по-голям от украинските, което поставя Украйна в много неизгодно положение", заяви днес на пресконференция в Киев говорител на Международния легион на Украйна, който е съставен от чуждестранни доброволци, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Говорителят Дамиан Магру подчерта, че за преодоляването на неравнопоставеността западните партньори трябва да пратят на Украйна още оръжия.

"Навлизаме във фаза на войната, в която нашето изоставане от руските сили по тежки оръжия и артилерия се усеща много силно", каза той. Същевременно той отбеляза, че ракетните системи за залпов огън М142 HIMARS, дадени на Киев от Вашингтон, дават своя отпечатък върху бойното поле и "резултатите вече се виждат".

Магру изказа безпокойство за съдбата на чуждестранните доброволци, пленени в самообявилата се Донецка народна република, подкрепяна от Москва. Трима чужденци, сражавали се в други части на украинските въоръжени сили, са вече осъдени на смърт от донецките сепаратисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари