Дания предоставя на Украйна цялата си артилерия

2
Датският премиер призова другите европейски страни да направят същото
Датският премиер призова другите европейски страни да направят същото Снимка: EPA / БГНЕС

Датският премиер призова другите европейски страни да направят същото

Дания реши да прехвърли цялата си артилерия в Украйна, заяви министър-председателката Мете Фредериксен, цитирана от агенция Укринформ.

По време на 7-ия украински обяд в Мюнхен Фредериксен също така призова другите европейски страни да прехвърлят своите системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси на Украйна, тъй като сега тя има повече нужда от тях, предава БГНЕС.

Според нея европейските лидери често говорят за проблеми с производството на оръжия, като ги наричат причината, която не позволява да се увеличи доставката на помощ за Украйна. Сега те отварят нови отбранителни предприятия за бъдещето.

Но Украйна сега ни моли за боеприпаси и артилерия. Ние, Дания, решихме да прехвърлим цялата си артилерия в Украйна. Затова, извинете ме, приятели, в Европа има военна техника, това не е само въпрос на производство. Ние разполагат с оръжия, боеприпаси, системи за противовъздушна отбрана, които ние все още не ги използваме. Те трябва да бъдат прехвърлени в Украйна", настоява Фредериксен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    daskal
    Глупаци русофилски, идете до Дания, вижте как живеят хората, как е устроена страната! После пак говорете. Малоумни роби!
  • 15
    8
    Читател
    Лельо Мете,не е ли по добре да си следиш цикъла, ако все още имаш такъв,да се грижиш за внуците си, вместо да ломотиш за артилерия, дума на която дори не знаеш значението.Както в Мюнхен,така и в столицата на Германия Берлин,по възрастните хора помнят 1945 година.Тогава Берлин приличаше като след земетресение от 15 степен по скалата на Рихтер.Лельо Мете,с твоята "артилерия" която си решила да предоставиш на Украйна,ти наливаш бензин в огъня,вместо да помислиш как да го угасиш.
  • 17
    7
    страшна
    армия имат датчаните, около 20 000, нещо като нашата, дариха миналата година 20 гаубици, сега ще дарят останалите 20, щото имат само един артилерийски полк в армията!
  • 21
    6
    чичомиткобрат
    АХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА... лелеееей!!! Тез са много прости бе! Аз не вярвах. Все за Дания малко се надяват че в кратуните им има нещо останало, те успяха да изненадат, че са по-прости от всички останали взети заедно.
  • 21
    5
    до 4
    Е, ти със сигурност си хит при педалите и много търсен от тях!:) Не ни мисли нито нас, нито Русия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари