Изолираният във Варна българин е в добро състояние

0
43-годишният пациент, завърнал се от Китай, е настанен в Инфекциозното отделение на Университетската болница „Св. Марина”
43-годишният пациент, завърнал се от Китай, е настанен в Инфекциозното отделение на Университетската болница „Св. Марина”

43-годишният българин, който е изолиран в Инфекциозното отделение на Университетската болница „Св. Марина” във Варна, е в добро състояние, съобщиха от здравното заведение.

Мъжът няма температура. Все още не са изпратени резултатите от изследванията му, които се извършват в софийска лаборатория.

43-годишният пациент, завърнал се от Китай, беше настанен в Инфекциозната клиника на варненската болница след установена повишена температура и зачервено гърло на Летище Варна.

На пациента бяха назначени вирусологични изследвания за грип и респираторни заболявания, включително и за новия коронавирус в Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Работното поведение е съобразно изискванията на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, уточниха от пресцентъра на Университетската болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари