Пациент заплаши с пистолет лекар от Шумен

0
Заплашеният медик е д-р Петър Колев
Заплашеният медик е д-р Петър Колев Видео: NOVA

Причината - дълго чакане за преглед

78-годишен мъж от Шумен заплаши с газов пистолет лекар в Спешното приемно отделение на шуменската болница. Заплашеният медик е д-р Петър Колев.

Той разказа, че мъжът бил с травма на пръст на ръката. Била му назначена рентгенова снимка. Пациентът бил в Спешното отделение не повече от 30 мин, твърди лекарят. След това започнал да буйства. „Започна с вербални обиди и след това извади пистолет, насочи го към мен и каза, че ще ме гръмне”, спомня си д-р Колев, предава NOVA. След заплахата с оръжие, 78-годишният мъж побягнал, но лекарят го настигнал. Пред болницата имало полицаи, които задържали агресивния пациент.

Началникът на Спешното отделение в МБАЛ - Шумен д-р Петко Загорчев призова за повече сигурност в лечебните заведения чрез жива охрана. „Всичко съм изложил в Министерството на здравеопазването, но от там ми отговарям само, че ще бъдем ремонтирани. Решихме, че за сметка на лекарите ще наемем охрана, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари