Изобретиха предпазна маска за басейн

1
С нея можете да се наслаждавате на престоя си и в морето и други водни атракциони
С нея можете да се наслаждавате на престоя си и в морето и други водни атракциони

За да запазят традицията си на нация, която винаги изненадва с актуални изобретения, група японци намериха начин как да се насладят на лятото без да се притесняват от пандемията с коронавирус, предаде РИА Новости, цитиран от БГНЕС.

Изобретението им е специална предпазна маска, с която може да се влиза в басейни, морета или други водни атракциони.

Въпреки че в по-голямата част на страната затворените заради вируса басейни започнаха да отварят още на първи юни, посетителският интерес към тях е много слаб. Основната причина е страхът от нова зараза. Властите считат, че при достатъчна концентрация на хлор във водата рискът от предаването на инфекция е изключително малък.

Проблемът с училищата по плуване, обаче, особено за най-малките, остава нерешен - треньорът трябва да дава команди на учещото се да плува дете, като понякога коригира позицията на детето във водата. Всичко това създава необходимостта от маска, която би предпазила от евентуална инфекция, но в същото време и не би трябвало да се мокри или да падне във водата.

Решението е намерено от малка компания в центъра на Токио. Маските й са изработени от прозрачен материал, покриват долната част на лицето, не се плъзгат във водата. Дизайнът е иновативен и позволява да се плува. Първоначално всички маски са правени ръчно. Цената за комплект от 10 броя е около 260 долара.

Предпазните средства нашумяха в средата на май, когато асоциацията на плувните клубове разпозна тяхното удобство и ефективност. Оттогава са получени над 16 хиляди поръчки от 700 организации от цяла Япония. Въпреки факта, че през юни производството беше разширено до 10 хиляди маски на месец, повече от месец е необходим, за да пристигне поръчката до новите си собственици.

От компанията не съобщават дали планират масова световна продажба на патента си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари