Измамници с "маркови прибори" тършуват в Русе

14
Мъжете се навъртали около магазин за руска кухня и търговския център в дунавския град
Мъжете се навъртали около магазин за руска кухня и търговския център в дунавския град

Мъжете се навъртали около магазин за руска кухня и търговския център в дунавския град

Измамници, действащи по позната, но ефективна схема с нови "акции" в страната. Става въпрос за измамата с "маркови" кухненски прибори, които чужденци предлагат да закупите на "ексклузивна" цена.

Този път те действат в Русе, алармира GlasNews след сигнал на свой читател а главната им цел са пенсионери, които владеят руски език. Като предлагат кутия с прибори, за която искат 400 евро, като уж "подарявали" други две кутии посуда от известната марка "Цептер".

Мъжете се навъртали около магазин за руска кухня и търговския център в дунавския град.

"Разиграват подарък "Цептер" и още две кутии ножове и вилици, лъжици. Те искат 400 евро за едната кутия прибори за хранене, другото го подарявали", разказва русенецът.

Гражданинът попаднал на дейността им на 26 февруари. Мъжете били облечени в костюми, били с дълги бради, като един от тях бил рускоговорящ. Възрастта им е около 30-35 години. Единият се представил за унгарец - дори извадил лична карта, но по думите на нашия читател приличали на румънци. Придвижвали се с тъмносив автомобил "Мерцедес", който бил с транзитни номера.

Миналата пролет в страната имаше истински бум на тази измамна схема. Като само за няколко месеца се разбра за потърпевши от Пловдив и Созопол, които "олекнаха" с около 5000 лева. Тогава от самата компания "Цептер", ментета на чиято продукция използват измамниците, разкриха подробности за методиката на измамата.

Най-често прилаганата схема е да ви спрат на паркинг, в гараж, на светофара на улицата или пред търговски център и да ви предложат да закупите оригинален продукт на Zepter на изгодни като продуктите са в багажника на колата им и трябва веднага да вземете решение да ги закупите, защото продавачите много бързат да разпродадат останала им от изложение стока и затова са склонни да направят огромна отстъпка в цената.

Вижте повече за случаите, които ощетиха нашенци през изминалата година:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 18
    3
    Дани
    Не е луд, който яде баницата, а който му я дава "!!! Защо ходят с 400евро джобни пари, че да могат да платят за ножове!!Не вярвам че някой се е хванал!!! Странни неща!! Толкова ли изпростяхме,?
  • 28
    2
    Някой си
    До 1:Братле,пенсионерите хвърлиха през балконите си сигурно милиони на ветовчани....остана и на това да не се вържат....Докато има балами ще има и тарикати! Чудно ми е друго - от години тръбят по радио и телевизия(а и на други места),ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРЯВАШ НА НЯКОЙ НЕПОЗНАТ,ПОЗВЪНИЛ ТИ ПО ТЕЛЕФОНА ЗА ПАРИ!!!Запомнете го,бре! Казвайте го това на възрастните,моля ви(повтаряйте,ако трябва)!!!! Пълните им гушите излишно за ваша сметка....будали!
  • 34
    1
    Разбирач
    Колко малоумен трябва да си за да дадеш толкова пари по подобен начин?! Тия са като ония пишман глухонеми,които просят из целия град,шибани румънски измамници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари