Измамници опитаха да присвоят 80 000 лева с фалшива кампания за болно дете

0
Каква е схемата и как да разпознаем истинските дарителски сметки
Каква е схемата и как да разпознаем истинските дарителски сметки Видео: NOVA

Каква е схемата и как да разпознаем истинските дарителски сметки

Фалшива кампания за набиране на средства за болно дете в социалните мрежи. В различни групи е публикуван призив за набиране на средства за онкоболно дете, което има необходимост от лечение в чужбина. Посочена е и дарителска сметка.

Разказана е и история за майка, която отглежда детето си сама, след като бащата го изоставя. След 8-месечно обикаляне по болници става ясно, че детето е с тежката диагноза пилоцистичен астроцитом. За измамата сигнализират от платформата pavelandreev.bg, където също е публикуван фалшивият призив.

Положителното в случая е, че цялата сума, дарена по тази кампания е спасена. Причина за това е, че призивът беше организирана в моята платформа. Неприятно ми е, че тази измама е станала чрез моята платформа, но тези 80 000 лева, които са преведени – са запазени. Към измамниците не е преведена нито стотинка”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA учредителят на фондация „Павел АндреевПавел Андреев.

По думите му кампанията е изглеждала напълно легитимно. „Аз съм дарител от години. Ако тази кампания беше извън моята платформа, просто беше пуснат призив – аз също щях да направя дарение. Беше перфектно подготвена. Имаха медицинска документация. Поискахме допълнителни снимки, които ни изпратиха. Отговаряха на конкретни медицински въпроси”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари