Измамникът от Русе, търгувал с кръв, е с богато криминално досие

1
Полицията задържа 39-годишен русенец, който взел от жена във Варна 650 лева срещу уверението, че ще дари кръв
Полицията задържа 39-годишен русенец, който взел от жена във Варна 650 лева срещу уверението, че ще дари кръв Снимка: БГНЕС

Полицията задържа 39-годишен русенец, който взел от жена във Варна 650 лева срещу уверението, че ще дари кръв

След като получил парите, мъжът не спазил обещанието си.

Близка на измамената жена се нуждаела от кръв от рядка група за животоспасяваща операция. Затова тя потърсила помощ в интернет.

Затова е прибегнала до социална мрежа, в която има група, в която тя се е включила и е потърсила тази рядка кръвна група. Тя е търсила кръводарител и човек с фалшив профил се е отзовал, като е обещал, че срещу определена сума ще ѝ предостави бележка за дарена кръв”, каза Светла Златева, говорител на ОД на МВР-Варна пред БНТ.

Измамникът, който живее в Русе и има богато криминално досие, поискал 650 лева от жената, които тя му превела.

“Той отново е поискал известна сума пари, които да бъдат преведени и така заедно с колегите от МВР-Русе, извършителят е бил задържан”, каза още Светла Златева, говорител на ОД на МВР-Варна.

Пред районните центрове по кръводаряване често могат да се видят хора, които предлагат кръводаряване на хора в нужда срещу заплащане. Измамниците разчитат на това, че хората, които търсят кръв са притеснени за живота на своите близки и са готови на всичко.

“Никой пациент, който има нужда от спешно кръвопреливане, не е останал без необходимата кръвна съставка. Затова съветвам близките да се успокоят, не да смятат, че ако не намерят кръвта, техният близък ще погине. Да помислят към кого да се обърнат. И да не се обръщат към вънстоящите хора”, каза д-р Жанина Йорданова, Районен център по трансфузионна хематология – Варна.

От Варненската районна прокуратура заявиха, че за измамата мъжът от Русе може да бъде наказан с 1 до 6 години лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    не е баш така
    “Никой пациент, който има нужда от спешно кръвопреливане, не е останал без необходимата кръвна съставка....... В Русе вливат малко и от отделението с болния ти казат, че не се не се ли дари необходимата кръв пациента ще остане без кръвопреливане.
  • 0
    3
    Осман
    Внимавайте много с кръводарителите.Има голяма вероятност езикът и венците ви да посинеят.
  • 8
    2
    Русенец
    Като го накажете да не забравите да го пуснете! Смешно определение; с богато криминално досие, пък той на свобода! Друга Демокрация като нашата няма и при сьомгата в Аляска!
  • 10
    1
    Отегчен
    Нужно ли е да ви ояснявам, че измамника с абсолютна сигурност е "работил" преди това с докторките от кръвния център в Русе. Позатегнаха положението и пича е тръгнал съвсем през просото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари