Измамени русенци: Албена Александрова да спре дейността си като нотариус

4
Хората платили за апартаменти, които се оказали ипотекирани
Хората платили за апартаменти, които се оказали ипотекирани Видео: Нова телевизия

Имотен скандал в Русе. Обитателите на жилищен блок излязоха на протест, защото апартаментите, които си купили, се оказали ипотекирани.

Хората потърсиха отговорност от нотариуса, изповядал сделките. Блокът в Русе е втория с такава участ и то при един и същи инвеститор. 

След известния вече с това блок АОНСУ, сега и живеещите в блок „Теодора” са на път да останат на улицата. Жилищата са продадени на собствениците им с ипотеки от предприемача Явор Блъсков, който обаче не е успял да изплати дълговете си към банките. 

„Споделихме сделката, че имотът няма тежести, то е видно в нотариалния акт. Никой нормален човек няма да си купи апартамент, който е ипотекиран. 33 000 евро е моето жилище за 86 квадрата и след 5 години разбирам, че има ипотека, за която аз дължа 21 000 евро”, разказва Бисер Мандаджиев.

„Просто искаме да се разбере и госпожа Албена Александрова да спре дейността си като нотариус, за да няма измами с други хора. Защото тя е направила ипотеката на блок „Теодора, заяви Асен Асенов – собственик на апартамент.

Хората щурмуваха кантората.

„За да можем на отговорим на въпроса има ли тежест върху имота, това означава да се подаде писмена справка в служба вписвания”, обясни нотариус Албена Александрова.

Потърпевшите са категорични, че всеки един от тях е задавал въпроса дали имота му има тежести преди да го купи. Хората обясниха, че ще търсят по закон правата си и ще съдят нотариус Александрова. 

За утре е насрочен опис на имотите в блока, а след това обявяването им за публична продан.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари