Изложба в Историческия музей събра ценителите на изкуството в Русе

0

На 19.09. 2017 г. от 17:00 ч. в Зала „Русе“ на Регионалния исторически музей областният управител г-н Галин Григоров oткри изложбата „Светът, видян през очите на две жени“.

Той изказа благодарност на г-жа Лили Ганчева и на екипа на историческия музей за организирането на подобно културно събитие, което допринася за обогатяването и развитието на приятелските взаимоотношения между народите на България и Румъния.

Сред официални гости бяха комисар Димитър Павлов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност“, г-жа Ренета Рошкева, заместник директор на Регионалния исторически музей, представители на румънски културни институции и местната власт. Поздравителни адреси бяха получени от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов и проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Къчнев“.

Събитието се организира от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева и е част от честванията по повод Независимостта на България.

Експозицията включва 54 произведения на изкуството, изработени от Петра Шербанеску и Симона Делиу.

Г-жа Шербанеску има над 26 годишен трудов стаж като уредник по проблемите на изкуството в Окръжния музей „Теохари Антонеску“ Гюргево. В момента работи като учителка по рисуване към Народно училище за изкуства и занаяти Гюргево и Културен център „Йон Виня“.

Г-жа Делиу по професия е лекар, завършила факултета по обща медицина и фармация „Карол Давила“ в Букурещ, а рисуването се е превърнало в нейно хоби. Сред любимите й методи е съчетаването на пластично с декоративно изкуство, използвайки камък и дърво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари