Изложба "Pimp my life" в Русе

0

Изложбата "Pimp my life" ще бъде открита на 18 септември в Русе. Тя ще бъде представена в Дом Канети до 30 септември. В изложбата художникът Владислав Георгиев разглежда нашумялата в поп културата практика на „pimping”, което значи подобряване на нещо.

Той дава за пример известното предаване на MTV от 90-те – „Pimp my ride”, в което стари коли се тунинговат до „яко” изглеждащи возила, съобщават от Международно дружество "Елиас Канети".

Художникът преработва предмети от ежедневието ни, като например колело или раница, по такъв начин, че те стават почти невъзможни за употреба. Изложбата показва как модата и консумеризмът стават неизменна част от естествения ни градски начин на живот, а индивидуалността се превръща в норма за пазарната икономика.

Георгиев преразглежда субкултурните и научни явления в настоящето и по този начин предвижда възможните бъдещи сценарии за развитието им, съобщават още от Международно дружество "Елиас Канети".

Владислав Георгиев (р. 1979 г.) следва Индустриален дизайн в Мюнхен. От 2009 г. живее и работи в София. Последния му авторски проект, изложбата „Прагматична терапия” (2013 г.), е представен в мобилната галерия на художника, в сътрудничество с Галерия Пистолет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари