Излезе от печат книга на археолога Димитър Чернаков

0
Тя е посветена на 120-годишнината от създаването на Русенския музей
Тя е посветена на 120-годишнината от създаването на Русенския музей Снимка: Регионален исторически музей - Русе

Тя е посветена на 120-годишнината от създаването на Русенския музей

Излезе от печат книгата на д-р Димитър Чернаков „Праистория. Бронзова епоха. Библиография на Русенската археология“ по повод 120 години от създаването на Русенския музей. Тя е справочник, в който се проследява историята на археологическите проучвания на Русенския музей на осем праисторически обекти и три обекта от Бронзовата епоха – написани са кратки обобщаващи статии за всеки един от обектите.

Всички тези теренни проучвания са станали причина за написването на многобройни статии и трудове, които са събрани в справочника, в които са публикувани и дискутирани археологическите резултати, съобщиха от пресцентъра на Регионален исторически музей - Русе.

Публикациите на праисторическите обекти отварят само един щрих от облика на библиографията на Русенската археология, който постоянно може да бъде допълван следствие на ежегодната проучвателска дейност. Археологическите проучвания в Русенския край и техните публикации са заели своето съществено място върху един от библиотечните рафтове на българската археология.

Честит празник на българските археолози!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари