Излезе нов запис на побоя над студента Евгени Марчев

8
Евгени е под охрана в "Пирогов"
Евгени е под охрана в "Пирогов" Видео: Сега

Наяве излезе нов запис на бруталния побой на студента Евгени Марчев на протеста в петък вечер в центъра на София.

Публикува го Сашо Диков в предаването си "ЕвроДикоф" по телевизия "Евроком". На записа се вижда как момчето дълго лежи в безпомощно състояние, а полицията се мае около него, като на моменти прескача тялото му. Други протестиращи неколкократно призовават да се викне линейка, но извършителите на побоя бездействат.

Шокиращи кадри на побоя се появиха веднага след протеста, но премиерът Бойко Борисов, подчинените му политици от ГЕРБ, ръководството на МВР и главният прокурор Иван Гешев скандално неглижират тези свидетелства на полицейско насилие и изкарват полицията жертва на платени провокатори. Шефът на СДВР Георги Хаджиев дори заяви пред медиите, че само двама от арестуваните 18 протестиращи са получили медицинска помощ, защото се оплакали от "главоболие".

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред Диков вчера. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва вчера сутринта е отведено в "Пирогов", където правата му продължават да се погазват - държат го под полицейска охрана и с отнет телефон, като обяснение за това МВР така и не даде.

Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред "Сега", че Евгени е под охрана, за да не може пред обществеността да се видят нараняванията му.

Вестник "Сега" попита МВР дали момчето е под охрана, въпреки че няма обвинение. Оттам отговориха, че не са запознати със случай на пребит от полицаи и отказаха да дадат информация освен тази в сайта на министерството. 

Там в последните часове се публикуват благодарности от главния прокурор, свидетелства от тримата леко пострадали полицаи, твърдения на главния секретар Ивайло Иванов, че "българската полиция не е враг, а пази мира и спокойствието в страната", и т.н.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари