Изкуството на "тройката"

1
Да избереш точния партньор за тройка е деликатна и сложна операция
Да избереш точния партньор за тройка е деликатна и сложна операция

Авторката от Vogue Карли Шкортино разказва за изкуството на една тройка.

Спокойно можеш да й вярваш, защото разказът е от първо лице. И е доста интересен (включва организиране на тройка в Twitter и заспиване по време на оргия), така ще ще се наложи да го прочетеш докрай 

Да избереш точния партньор за тройка е деликатна и сложна операция. Ако оплескаш нещата, можеш да прецакаш завинаги и връзката, и живота си. Спокойно, шегувам се. Но все пак има едно изкуство, един етикет на организирането на тройка. Като организирането на вечеря – един погрешен гост и цялата динамика е развалена.

Често тройката е една от първите стъпки, които двойките правят с цел да постигнат една по-прогресивна динамика на връзката. Но не се шашкайте – тройките не е задължително да доведат до още по-смели сексуални приключения. Тройката не е първа стъпка към полигамна връзка или нещо подобно.

За мен има три вида тройки.

Първо, тройка между трима души, като никои двама сред тях не са във връзка помежду си. Като цяло този вид тройка не се планира – трима души, които си прекарват времето добре заедно, срещнали са се на парти или нещо такова и някакси нещата се случват. В един момент си седят един до друг, а в следващия са един в друг.

Вторият вид е тройка между двойка и трети човек, която се случва спонтанно. Според мен това е нещо като Свещения Граал на тройките: искрено привличане, което се случва между всички и което превръща един момент от забавен в еротичен.

Третият вид е най-често срещан – когато една двойка си търси трети човек, понякога отчаяно, наблюдавайки нищо неподозиращи необвързани хора по баровете и в сайтовете за запознанства. Да, правила съм го.

Въпросът е как да избегнете опасността да се превърнете в тази отчаяна двойка. Иначе казано, как по елегантен начин да организирате тройка, от която всички да са щастливи? Каква е тайната да направите нещо такова и след това да се чувствате освободени и доволни, а не разядени от ревност?

Когато бях на 24 години, с тогавашния ми приятел решихме, че искаме да пробваме тройка. По онова време не знаех какъв е протоколът и само се бях замисляла за сценарий номер едно, но инстинктивно знаех, че не искам третият човек да е близка приятелка или някой, когото или аз, или приятелят ми редовно виждаме. Това ми изглеждаше твърде оплескано.

Тъй като току-що се бях преместила в Ню Йорк и не познавах много хора, решихме да потърсим момиче сред бившите приятелки на гаджето ми. Но не бивши сериозни приятелки, а момичета, с които просто е имал кратък флирт или секс за една нощ. Лежахме си вечер в леглото и разглеждахме Фейсбук профилите на момичетата, спирахме се на някоя и просто й пишехме: “Искаш ли да правиш тройка с нас?” Изненадващо, повечето отговаряха положително.

В началото тройките ни сближаваха. Беше все едно правим нещо забавно заедно. А и самото преследване беше много забавно – да избираме момичетата, да очакваме с нетърпение отговорите им, да си говорим в леглото, след като те си бяха тръгнали. Беше интензивно и същевременно сближаващо преживяване, като романтичен уикенд извън града. Дори започнах напълно да разбирам израза “да разнообразим сексуалния си живот” – добавянето на нечия друга сексуална енергия към вече съществуващата динамика на връзката наистина добавя нов вкус на нещата, който често остава за дълго.

В един момент обаче нещата тръгнаха надолу. Докато връзката ни беше силна, тройките бяха страхотни. След това обаче, по различни причини, нещата между нас станаха малко напрегнати. Не е изненадващо, че в този период поканването на трети човек не минаваше толкова гладко. Може и да беше само в главата ми, но се чувствах леко изоставена по време на секс. За пръв път съжалих, че сме избрали момиче, с което той беше имал връзка, и не можех да спра да си представям какъв е бил техният сексуален живот преди мен.

Това беше последната тройка, която правихме.

Следващият ми опит с тройките беше малко по-добър, но отново не продължи дълго. Бях на почивка в Сан Франциско с един мъж, с когото нямахме нищо сериозно, когато той предложи да намеря момиче за тройка. Аз не познавах никого в Сан Франциско, но се пошегувах: “Да, ще пусна въпроса в Twitter.” Все пак какъв е смисълът да имаш голяма мрежа от контакти в социалните мрежи, ако не за да набираш непознати за групов секс?

Туийтът ми гласеше: “Аз съм в Сан Франциско и ми трябва жена, която да е гостуваща звезда в тройката, която организирам за довечера. Кой е навит?”

За моя изненада за няколко часа няколко съвсем прилични момичета ми бяха изпратили снимките си. И се кълна, че това е самата истина – същата вечер една 22-годишна разкрепостена мацка се появи в хотела ни и ни изчука.

Както можете да се сетите, това накара пича да смята, че аз съм някакво вълшебно същество, което може да върши чудеса. Което беше едновременно хубаво и лошо. Хубаво, защото вечерта беше забавна, а лошо, защото след това той смяташе, че това са неща, които мога да правя постоянно. И тъй като исках да го впечатля, аз наистина се превърнах в това момиче – свалях хора, които едва познавах, със съобщения от сорта на: “Хей! Трябва да се видим отново тия дни! Или, всъщност, искаш ли да правиш тройка с мен?” И след около пет часа получавах отговор: “Хахах, благодаря, че попита, но съм супер заета на работа, трябва да бягам.” Нищо, че тя работи в бар.

Като се имат предвид засечките, с които се сблъсках, ми стана интересно каква е стратегията за тройки на една двойка, която успява да поддържа динамиката по положителен начин.

Моите приятели Мишел и Матю, двойка музиканти от Бруклин, са едни от най-големите специалисти по тройки, които познавам. Заедно са от две години и половина, а първата си тройка правиха шест месеца след като започнаха връзката си, след като Мишел, която е би, го предложи. Противно на онова, което ще си помислят някои хора, те нямат отворена връзка, т.е., не правят секс с други хора поотделно. По-скоро, както Матю казва, имат “прогресивна връзка”.

Първата им тройка беше с тяхна позната, която бяха срещнали покрай музикалната сцена. Една вечер Матю небрежно попитал момичето дали някога си е мислела да прави секс с двойка. Тя казала “Да”. След това двамата с Мишел започнали да се стараят да се срещат по-често с това момиче. “Беше все едно ходим по срещи, но не съвсем,” казва Мишел. “Просто се опознавахме.” Няколко седмици по-късно се случи, съвсем естествено.

Мишел си спомня за първия им път: “Хареса ми, че работехме в екип. След това двамата излязохме и си взехме по едно смути и се почувствахме толкова по-близки. Трябва да усещате, че го правите заедно, като упражнение по тиймбилдинг. Иначе просто ще се чувствате като на състезание.”

Само че Матю и Мишел са умни и преди да започнат цялата работа с тройките, си поставиха специфични правила – без повтаряне и без последващи срещи и флиртове с гостуващите звезди. “Трябва да сте наясно какво иска и от какво се нуждае всеки от вас, трябва да познавате своите страхове и да знаете какво ви е комфортно и какво не,” ми каза Матю. И добави: “Някои хора смятат, че като говорите за нещо такова, това застрашава спонтанността и вълнението, но всъщност задълбочената комуникация е толкова необходима.”

“Именно затова смятам, че най-добрите ни тройки са били в трезво състояние,” добавя Мишел. “Тройките са приятни за всички участници само ако има равно разпределение на вниманието във всички посоки. Когато си с ясна мисъл, е много по-лесно да се стараеш да не нараниш ничии чувства и да се погрижиш за това всеки да се чувства обект на внимание.”

Иначе казано, не се напивайте толкова много, че да припаднете. Като човек, който е заспивал по време на оргия, мога да ви кажа, че като се събудиш, е изключително неловко.

Мишел и Матю са открили, че най-добре за тях е вариантът, в който си канят приятелки и познати. И двамата отделят време да ухажват момичетата преди това – излизат на вечери, за по питие, изпращат си секси съобщения. “Така ги опознаваме,” казва Мишел. “Отнасяйте се с третия човек като с човек! Те не са обекти, нито пречки за вашата връзка. Те са хора.”

Следващата стъпка за тях е тройка с мъж – нещо, което Мишел иска отдавна. Това е малко извън зоната, в която Матю се чувства комфортно, но той иска да го направи заради нея. “Ще бъде трудно за мен,” казва той. “Но не искам да съм егоист.”

Въпреки че според мен е хубаво да разширяваш границите си, когато става дума за секс, никога не е добра идея насила да влезеш в ситуация, която те кара да се чувстваш некомфортно. Така че, въпреки че съм изцяло “За” тройките, не съм правила тройка със сегашното си гадже, защото интуицията ми казва, че ревността ще е проблем за нас, поне засега. Но ако тройката е нещо, което искаш да пробваш, си струва да отделиш време и да направиш план за действие.

И не очаквай това да е средство за решаване на всички проблеми във връзката ви. Както казва Мишел, “трябва да имаш реалистични очаквания. Много хора смятат, че една тройка ще промени живота им, или че ще им помогне да открият себе си, или че ще направи връзката им по-отворена и интересна. Успокойте се. Никога няма да е толкова невероятно, колкото смятате, че ще бъде.”

Ако се правят както трябва, тройките могат да сближат една двойка. “Толкова ми харесва тройките да са почти редовна част от нашата връзка,” казва Мишел. “Това ни позволява редовно да водим разговори за чувствата си и за това колко уверени сме един в друг, а това са неща, които много двойки не намират време да правят.”

Източник: lifebg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари