Изкуството на изпълнителите от Татарстан омагьоса русенската публиката

2
Концертът предизвика взрив от емоции в препълнената голяма зала на Доходното здание
Концертът предизвика взрив от емоции в препълнената голяма зала на Доходното здание Видео: Русе Медиа

Концертът предизвика взрив от емоции в препълнената голяма зала на Доходното здание

Концертът на Държавния ансамбъл за фолклорна музика на Татарстан, който се състоя снощи в Русе, предизвика взрив от емоции в препълнената голяма зала на Доходното здание. Заради огромния интерес към гастрола на трупата предварително обявената зала „Европа“ се оказа тясна и в последния момент за концерта бе предоставена голямата сцена, пише Русе Медиа.

Изкуството на руските изпълнители от Татарстан омагьоса публиката, която аплодира на крака изпълненията. Наред с богатата и интересна музикално-сценична програма, присъстващите можаха да чуят как звучи татарска реч, да научат на татарски имената на красивите изпълнителки и на младежите от ансамбъла.

Самият концерт започна с комплимент към българските зрители – когато е станало ясно, че предстои турне в България, изпълнители са разучили специално българска песен, която да изпеят за публиката у нас.

Концертът бе наслада за сетивата с традиционните народни носии на Татарстан, с изпълненията на народни инструменти, с хореографията и танците. Двама от най-известните артисти поднесоха и най-популярната татарстанска песен, която всеки един жител на Татарстан знае още от дете.

Специален гост на събитието бе министърът на културата на Татарстан Ирада Аюпова, която благодари от сърце на русенци за присъствието им. Тя припомни, че Татарстан е наследник на Волжка България и е един от най-ярките региони на Русия с автентична култура. На територията на страната има и късче от България – Древният Булгар, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Приветствие към гостите от Татарстан поднесе и зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Aha
    Тези не са ли старите Българи?
  • -4
    2
    Дотук
    Ясно с "руските изпълнители от Татарстан", остава да мистър Пънч Бийн да покани Батка Путин да изиграе един казачок и да изпее песента за Катюша. Тогава няма да им стигне и голямата зала и ще се наложи да прави концерта пред паметника на Альоша. Площадът ще бъде препълнен с развяващи червени знамена със сърп и чук.
  • 2
    1
    Татарстан
    Какви "руски" изпълнители от Татарстан? Все едно полски изпълнители от България .... Татарстан е държава която влиза в РФ, но там не живеят руснаци а татари. Малка, но особена богата на нефт и други въглеводороди. Аман от некадърни журналисти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари