Изкуството на подлостта!

6
Талантът на диктатора Борисов - когато направи гаф, фал и грешка, да изчезва мистериозно от публичното пространство, но ловко да избутва на предна линия най-близките си ортаци
Талантът на диктатора Борисов - когато направи гаф, фал и грешка, да изчезва мистериозно от публичното пространство, но ловко да избутва на предна линия най-близките си ортаци Снимка: КЛУБ Z

Понякога си мисля, че заслужава специално внимание и специално изследване пословичното качество на диктатора Борисов, когато направи гаф, фал и грешка, да изчезва мистериозно от публичното пространство.

Разбира се, без да поема отговорност и да признава вина, но ловко да избутва на предна линия най-близките си ортаци, които да се обясняват на публиката какво точно и защо е станало и какво е искал да каже Борисов, ама е останал неразбран. Откакто е във властта - все едно дали е главен секретар на МВР, кмет на София, или премиер Бойко овладя до съвършенство това "изкуство" на подлостта, зад което умело укрива паниката и страховете си. Действията и бездействията му имат ефект и хващат дикиш предимно сред невежите и неграмотните му избиратели, както и сред зависимата от него администрация, назначена от ГЕРБ.
Борисов не разбира и няма понятие от категорията разделение на властите. Нали помните крилатата му фраза "Ние ги хващаме, а те ги пущат!", изречена когато беше главен секретар на МВР. А тази фраза означава, че Борисов не разграничава законодателната, съдебната и изпълнителната власт. За него властите са някакъв микс от безотговорност, а всяка вина винаги е чужда, но никога не е негова.

Сега наблюдаваме същата треторазрядна пиеска, предизвикана от петминутната реч на президента и довела до първосигналната реакция на Георги Марков (Николай) и още няколко от ръждясалите остриета на "партията" на Бойко, прибързано хукнали да отстраняват държавния глава с открити и хулигански заплахи, че имат политическия капацитет да го направят. Обикновено подобни ситуации водят до отстраняване на близки ортаци, министри, областни координатори, бластни управители и други от обкръжението на диктатора. Спомнете си Фидосова, Желева, Трайчо, Антон Тодоров, Цветанов и още не малко знакови фигури от ГЕРБ. Не знамдали Дончев и Дариткова не са се устремили към тоя своеобразен клуб на прогонените от ГЕРБ. Възможно е и да греша. Предстои да видим. Но не допускам, че поредния гаф на Бойко ще се размине без сътресения и размествания на пластовете в пирамидата на ГЕРБ. И не съм наясно защо сегашните ортаци на Бойко не разбират и проумяват склонността му да жертва своите, за да съхрани себе си. Дано бъдещите му съмишленици разберат този му "талант", та да предпазят поне себе си от отмъстителната му жестокост.

Любо Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари