Изграждането на паркинг край УМБАЛ "Медика" минава на следваща фаза

1
Общината е внесла в Общинския съвет предложение за откриване на процедура за публичен търг за продажба на терена
Общината е внесла в Общинския съвет предложение за откриване на процедура за публичен търг за продажба на терена

Общината е внесла в Общинския съвет предложение за откриване на процедура за публичен търг за продажба на терена

Изграждането на паркинг край УМБАЛМедика“ - Русе в квартал “Здравец-Изток“, който да реши проблемите с паркирането в района, минава на следваща фаза. Общината е внесла в Общинския съвет като извънредна точка, която да се гледа на сесията на 11 септември, предложение за даване на съгласие за откриване на процедура за провеждане на публичен търг с явно наддаване за продажба на терена, предава Русе Медиа. Пазарната стойност на имота, определена от лицензиран оценител, е в размер на 538 000 лева и това ще бъде началната тръжна цена.

Спечелилият тръжната процедура участник ще трябва за своя сметка и в полза на Община Русе да извърши събаряне и премахване на съществуващите сграда и игрище за футбол. Община Русе няма да дължи възнаграждение, цена или плащане на друго основание за премахването на строежите и предаване на генерираните строителни отпадъци за последващо оползотворяване.

Новият паркинг ще трябва да се изгради за срок от пет години, а спортната площадка за мини футбол и баскетбол – до 18 месеца от сключването на договора за покупко-продажба на имота, след което игрището ще бъде предадено безвъзмездно на общината.

В момента в общинския поземлен имот на ул. „Нови сад“ №27 се намират двуетажна сграда, в която има пощенски клон, и игрище за футбол. С решение на Общинския съвет от юни 2023 г. е дадено съгласие за премахването им, като е предвидено ново застрояване с височина до 20 м.

УМБАЛМедика“ е внесла в общината инвестиционно намерение за придобиване на общинския имот с цел изграждане на обществено-обслужваща сграда за паркинг на четири нива, като са взети под внимание различни фактори обуславящи проблема с паркирането: посещенията на гражданите до здравните заведения, посещения до намиращи се в района търговски обекти, парковата зона.

Теренът е особено подходящ за изграждането на паркинг, тъй като е в близост до входовете на сградите на лечебните заведения и по този начин ще бъде сведен до минимум маршрутът на болните, пристигащи с МПС, за предоставяне на медицински услуги, както и с цел дългосрочно решение по отношение увеличаване капацитета на местата за паркиране и престой за нуждаещите се от медицински грижи и лечение.

В свое заседание Комисията по общинска собственост е дала своето съгласие за продажба на общинския недвижим имот, като комисията препоръчва да бъдат установени допълнителни тръжни условия – наред д паркинга спечелилият тръжната процедура да изгради и спортна площадка в близост, за своя сметка, в полза на Община Русе. Главният архитект на Община Русе е издал виза за проектиране за обект – Изграждане на спортна площадка за мини футбол и баскетбол с размери на игрището 15 м / 28 м и зона за безопасност по 2 м от всяка страна и ажурна ограда с височина до 4 м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    123
    Разберете, че дори бандюги от ранга на утрепания Алексей и наглия Таки не могат и да мечтая за парите, които "вади" тази "болница" годишно. Законно, обвързано с държавни институции обескостяване на здравния бюджет. Спрете да се врете в нея. Така спонсорирате упадъка и грабежа на Българското здравеопазване.
  • 0
    9
    Русенец
    Остава и да е безплатен! Защото иначе изглежда като още една възможност за получаване на приходи!
  • -2
    8
    Trez
    Ами на село има много паркоместа Па върнете се там
  • 3
    7
    пълен оксиморон
    досега ревахте че няма паркоместа, сега ревете срещу паркоместа!
  • 5
    6
    Резултатът ще е......
    Изневерникът ще гушне рушвета, преди да го изгонят на село гражданите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари