Изграждането на магистралата Русе - Велико Търново започва през октомври

8
Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството
Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Снимка: Dunavmost

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството

Ремонтът на пътя Велико Търново-Русе е дълго отлаган и неосъществен коридор, но ще започне през октомври 2023 година. Така Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), отговори на въпрос на Иван Иванов (БСП) относно действията на МРРБ, след като пътят Велико Търново - Русе бе обявен за обект с национално значение от служебния кабинет на Гълъб Донев, по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание.

"Това според мен е пътят на смъртта, заявявам го най-отговорно, всекидневно стават инциденти и умират хора. Има ли шанс в скоро време да бъде започнат ремонта?", попита Иванов.

"Проектът ще е с две активни ленти и една аварийна за всяка от тях. През декември 2022 г. е проведена обществена поръчка за проектиране и изграждане на автомагистралата, на 19 декември 2022 е стартирало изпълнението на проектантските работи, обектът е разделен на два етапа. Първият проектоетап ще е готов в близките два месеца и се надявам изпълнението да започне през октомври", обясни министър Цеков.

"Частните имоти са обявени за отчуждаване и процедурите са започнали, целим да има разрешение за строеж през октомври 2023", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 26
    1
    Летящият автомобилист
    Кой октомври, коя година? Кой век - 22 или 23-ти?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари