„Нарисуваха“ площадка за медицински хеликоптери в Русе

2
Временната площадка за въздушни линейки е разположена на кейовата стена до болница „Канев“
Временната площадка за въздушни линейки е разположена на кейовата стена до болница „Канев“ Видео: Русе Медиа

Временната площадка за въздушни линейки е разположена на кейовата стена до болница „Канев“

Временна площадка за медицински хеликоптери е разположена в близост до болница „Канев“ в Русе, на кейовата стена на река Дунав. За светкавичното ѝ изграждане са използвани малко боя, добро желание и много ентусиазъм.

Информацията бе потвърдена от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев, който обясни, че на нея ще кацат хеликоптери при спешни случаи. Площадката ще се ползва, докато бъдат изградени такива площадки от двете университетски болници „Канев“ и „Медика“, предаде Русе Медиа.

Решението в Русе да има такава инфраструктура е взето на държавно ниво, като от Община Русе е било поискано да предостави подходящо място. „Вчера имаше нужда да бъде транспортирана пациентка до София, беше необходимо да се използва бързо средство за придвижване. Изграждането на временната площадка ще помогне на жителите и гостите на Русе и региона при всякакви спешни случаи да се стига до всички точки на страната“, обясни Недев.

Предстои да бъде направен оглед и площадката да получи временен лиценз от съответните институции. Общината е изпълнила максималните изисквания – мястото е маркирано, осветено, има видеонаблюдение и път, по който да се стигне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    10
    до поредна лудост
    Щом е така значи там хвърчикоптера може да ака и покрай него и ние защото в последните 15 години ОаКаХа целият град,изредилите се.
  • 7
    9
    поредна лудост
    Тези в общината май не знаят че това е колектора за отходните води на Русе дано не се налага там да кажа хеликоптер.
  • 15
    8
    Чаршафа
    Като няма маркировка,може със чаршафи ама като се разлетят е ужас.Махнете стълбовете с осветление в района.Има странични ветрове край реката и доста мощни пориви.Да не го занесе ветеро настрана.Много американски филми гледат всички от ГЕРБ-СДС. Мозъка им е счукан чесън.Гарантирано и доказано пт "ГЕРБ"
  • 15
    7
    Простият пита.
    Как въведоха съоръжението в елсплоатация юи е чудно.Надигнати участъци и хлътнали.Фалшиви стълбички и късно поставен парапет за коя сметка? С какво е пълна дигата ме ми е ясно.Със скалем материал или съроителни озкопчииски работи.Иначе идеята не е лоша но да не вземе хеликоптер като лацне о да хлътне или пропадне със участъка.Като помня какви фалшиви стълбички имаше,ужас.Има и ветрове край реката,менящи се и силни странични. Нужно е да има такава площадка иначе на площада,сръбчетп или стадиона.Може и на паркинга на Таки.Обследвайте мястото обстойно или питайте Плаюен Стоилов кое как е в техническото състояное.Той трябва да знае.Сом ловеше под Музея на Транспорта.
  • 21
    6
    конец
    може да си нарисувате 2 самолетоносачъ за чертежите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари