Изгоря талисманът на квартал "Съдийски"

0

68-годишен самотник предизвика голям пожар в жилището си на ул. "Уста Генчо" 2 в Пловдив и изгоря жив като факла.

Пламъците избухнали на първия етаж в новата кооперация, където живеел Йосиф Келбаев. Причината за огъня е най-вероятно незагасена цигара, коментираха огнеборци. За по-малко от половин час те овладяха стихията, пише 24 часа.

"Огънят се разрази за минути около 9:50 часа. Йоско излезе замаян на балкона, викахме му "скачай, ние ще те хванем", но той беше тотално пиян и влезе вътре в горящия си апартамент", разказаха съседи. По думите им той бил приятел на чашката, но и  много добър човек.

"Беше талисманът на махалата, нямаше човек, който да подмине, без да го поздрави, дори децата много го обичаха", казаха комшиите. Според тях ако Йоско е бил скочил, сега е щял да бъде жив, макар и с контузии. Той обаче се паникьосал, а и бил доста почерпен рано сутринта. "Вратът му беше целият обгорял, когато се появи на балкона", твърдят комшии.

Йосиф бил стар ерген и живеел на първия етаж с кучето си, което било улично. Докато бушували пламъците,хората на горните етажи не можели да излязат от апартаментите си. Носеха си писъци на ужас, твърдят очевидци. Пожарната дойде много бързо - на петата минута, докато линейката пристигна след половин час, разказаха съседи. Чака се съдебна медицина да вдигне тленните останки.

По думите на огнеборци от тялото останал само обгорял скелет. Това е втори пожар в Пловдив за по-малко от 24 часа. Навръх Трети март около 18 часа лумна цех за стириопор. Пушеците се носеха над район "Южен". За щастие няма жертви, а само материални щети.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари